Saturday, September 17, 2011

Windows ve Linux hosting


Özellikle yazılımcılar iyi bilir Windows ve Linux hosting arasında birçok fark vardır. Windows işletim sistemine sahip sunucular üzerinde “ASP, ASP.NET” gibi kodlama türleri çalışmaktadır. Linux tabanlı hosting sunucularında ise tam tersi  “.asp” türünü çalıştıramazsınız. Bir şekilde çalıştırmayı başarsanız bile Windows üzerinde çalışan “.asp” yazılımlı site kadar verim alamazsınız. Linux tabanlı hosting sunucularında ise “PHP” uzantılı script yazılımlarını kolayca çalıştırabilir, kullanabilirsiniz.
Sitenizin hangi tür yazılıma ait olduğunu bilmiyor iseniz hosting servis hizmeti veren şirketinizin müşteri temsilcileri ile irtibata geçerek, gerekli desteği alabilirsiniz. Windows sunucular, Linux işletim sistemine sahip sunuculara göre daha avantajlı durumda. Bunun sebebi, Windows sunucuları evinizdeki bilgisayarınız gibi kullanabiliyorsunuz. Linux işletim sistemine sahip sunucularda FTP programları kullanmanız gerekiyor. Bu kimilerine göre avantajlı durumda olsa da kimilerine zahmetli gözüküyor.
Windows sunucularda yine FTP programları ile bağlantı sağlayabiliyorsunuz. Bunun yanında “Uzak masa üstü” bağlantı programı ile sunucunuza ulaşıp dosyalarınızı aktarabiliyorsunuz. Burada dikkat etmeniz gereken önemli bir husus var, uzaktan bağlantı yaparken seçeneklerden disk sürücülerini seçmeyi unutmayınız. Aksi takdir de bağlantı yaptığınız zaman sunucu, bilgisayarınızı görmeyecek ve dosya aktarımına izin vermeyecektir. Linux hosting sunucularında görsel olarak Windows ile aynı erişime sahip olmasanız bile Linux sunucunun size verdiği güven ve pratiklik hiçbir işletim sisteminde yoktur. Sunucu ile oyuncak gibi oynayabilir, saldırılara karşı hemen önlem alabilirsiniz. Üstelik Windows hosting için ekstra lisans ücretleri ödemeniz gerekiyor. Linux sunucusu üzerinde sadece cPanel için ücret ödemeniz gerekiyor. Bunun yanında Windows hosting sunucuları üzerinde, linux işletim sisteminde çalıştığı kadar stabil olarak çalışmasa da “.php” uzantılı script yazılımlarını çalıştırabilirsiniz. Hem Windows hosting hem de Linux hosting konusun da kendini kanıtlamış olanhttp://www.hostmana.com sitesinden daha detaylı fiyat ve donanım hakkında bilgi alabilirsiniz

0 : Comments:

Post a Comment

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More